Задържаха издирвани за срелбата в Слънчев бряг,  търсят двама души
Задържаха издирвани за срелбата в Слънчев бряг, търсят двама души / снимка: МВР

В четвъртък следобед МВР обяви за издирване общо осем души за стрелбата в Слънчев бряг. Часове по-късно стана ясно, че повечето от тях са задържани. Издирват се още двама души, стана ясно от думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Кървав екшън се разигра в Слънчев бряг в сряда вечерта, при който един човек загина, а други трима, сред които и Димитър Желязков, бяха ранени. Жертвата е охранител на Желязков. Бъчварова прикани който има информация за стрелбата да я предостави на компетентните органи при гарантирана анонимност.

МВР: Битов скандал е причина за престрелката, при която беше ранен Митьо Очите

МВР обяви за издирване Божидар Кузманов на 33 години от Пазарджик, Димитър Николов, 34-годишен от Несебър, Георги Иванчев, 31-годишен от Дупница, Иван Терзийски, 30-годишен от с. Ивайло, общ. Пазарджик, Марчо Марков, 30-годишен от Поморие, Радослав Димитров, 26-годишен от Плевен, Радослав Попов, 28-годишен от Самоков, Силви Николаев, 42-годишен от Монтана.

Три куршума за Митьо-Очите пред дискотека в Слънчев бряг, убиха негов гард

По-късно от полицията съобщиха, че Георги Иванчев и Божидар Кузманов са доведени в сградата на областната дирекция на МВР в Бургас, придружени от адвокат. Кои от другите обявени за издирване са задържани, не стана ясно.