Главният секретар на МВР комисар Георги Костов твърди, че битов скандал е причината за възникналата стрелба в Слънчев бряг, при която беше убит един човек, а трима - ранени, сред които и Димитър Желязков, по-известен още като Митьо Очите.

Три куршума за Митьо-Очите пред дискотека в Слънчев бряг, убиха негов гард

Конфликтът е избухнал заради спор за паркомясто и е бил между собственика на заведението и мъжа, който живее на семейни начала с дъщерята на Митьо Очите, заяви главният секретар на МВР пред Нова телевизия.

„След инцидента има задържани, сред тях е и вероятният извършител на убийството", заяви Георги Костов.

Митьо Очите е в критично състояние

По непотвърдена информация обаче Митьо Очите пристигнал пред заведението, пред което избухна стрелбата, за да предоговори такса спокойствие". Желязков бил с 30-40 души охрана, с бронирани жилетки, въоръжени с брадви и ножове.

Заведението се държи от мъж, познат като Божо. И явно посещението на Желязков не е било първото.

По-рано началникът на „Национална полиция" Христо Терзийски потвърди, че има данни за спор за пари.

„Имаме данни, че групата на Желязков е имала неуредени финансови отношения със собствениците на заведението. В момента изясняваме тези данни", заяви Терзийски.

Запитан дали има информация на територията на Бургас и региона да се извършва рекетьорска дейност, Терзийски заяви: „В последните няколко дни беше проведена една доста мащабна операция за неутрализирането на една престъпна група, която действаше на територията на Бургаска област, така че не бих казал, че тези групи са безконтролни", заяви Терзийски.

Има вече разпитани свидетели. Терзийски призова всеки, който е станал свидетел на случката, да помогне на полицията с разкриването на случая. Терзийски обясни, че това може да стане и анонимно.

По информация на Дарик в бургаската болница остават Димитър Желязков - Митьо Очите, и двама негови гардове. Късно снощи Желязков е претърпял животоспасяваща операция. Тялото му е било пронизано от три куршума.

Източник: Нова телевизия