Борисов пратил данъчни да проверяват всеки луксозен автомобил в Слънчев бряг
Борисов пратил данъчни да проверяват всеки луксозен автомобил в Слънчев бряг / БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов коментира в свой пост във фейсбук снощната престрелка в "Слънчев бряг" и мерките, които се вземат за сигурността в курорта.

"С големи усилия успяхме да върнем руските туристи, да докараме румънските туристи в България и се очаква добър сезон. Взели сме необходимите мерки за сигурност, има толкова командировани полицаи в Слънчев бряг. Наред с тях съм изпратил и данъчните, които да проверяват всеки един луксозен автомобил, който влезе в курорта през сезона. Произход на средства, фирми, на кой се води, как е купен и как е докаран", казва министър-председателят.

Борисов за стрелбата: Махленска свада

Той определя снощната престрелка, при която един от гардовете на Димитър Желязков, известен като Митьо Очите загина, а самият Желязков и друг човек бяха ранени, като "махленска свада на кандидат-зет с бивш затворник за паркомясто".

Три куршума за Митьо-Очите пред дискотека в Слънчев бряг, убиха негов гард

Борисов е изпратил и вътрешния министър Румяна Бъчварова в Бургас. Единственият въпрос, който той има е "защо пред болницата не бяха арестувани тези, които са отишли на свиждане".

Разкриха подробности около стрелбата срещу Митьо Очите, има задържани

По-рано премиерът определи именно това като грешка от страна на полицията. "Иначе всичко останало като действия е правилно. Иззети са съседни камери до заведението, така че се надявам още в рамките на днешния ден да бъдат задържани всички участници", казва още Борисов.