Пакистанка изгори жива дъщеря си, омъжила се по любов
Пакистанка изгори жива дъщеря си, омъжила се по любов / ThinkStock/Getty Images

Пакистанка беше арестувана, след като заляла дъщеря си с керосин и я запалила жива, понеже се омъжила по любов - трети подобен случай в Пакистан за три месеца, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, позовавайки се на полицията.

Драмата се разиграла в източния град Лахор. Майката признала, че завързала 18-годишната си дъщеря Зенат Рафик, след което с помощта на сина си я заляла с керосин и я запалила, казаха от полицията.

Пакистанец застреля дъщеря си, за да защити семейната чест

В края на май Зенат се омъжила пред съдия за механика Хасан Хан. Преди три дни майката и чичо на момичето ги посетили, за да се опитат да я убедят да се върне у дома и да повторят сватбената церемония, за да не носи Зенат цял живот клеймото на жена, пристанала на мъжа си. Пред местна телевизия съпругът казал, че жена му се страхувала от най-лошото и му казала да не я пуска, защото ще я убият.

Близо 1000 момичета и жени годишно стават жертва на т. нар. "убийства на честта" в Пакистан, тъй като нарушават консервативните норми за любовта и брака.

Учителката Мария Садакат беше нападната и запалена миналата седмица, той като отказала да се омъжи за два пъти по-възрастен от нея мъж.

Изгориха жива пакистанка, отказала да се омъжи за сина на бившия си шеф

Преди да почине, тя успяла да даде показания пред полицията, според които петима души нахлули в дома й, извлекли я навън, пребили я, а после я запалили. Основният заподозрян - бащата на мъжа, за когото учителката отказала да се омъжи - и останалите четирима са в ареста.

Месец по-рано полицията арестува 13 души от местен племенен съвет, които удушили и запалили 17-годишно момиче, защото помогнало на приятелка да избяга с любимия си. Овъгленото тяло на Амбрийн Риасат било намерено в опожарен автомобил.

Източник: БТА