Кметът на Добрич: Може да се стигне до нов ремонт на центъра
Кметът на Добрич: Може да се стигне до нов ремонт на центъра / Дарик Добрич

Може да се стигне до изцяло нова подмяна на настилката в центъра на Добрич, заяви в интервю за Дарик кметът Йордан Йорданов. Трябва да мислим отсега какво ще се прави след две години, когато изтече гаранционният срок на ремонтирания център, защото е видно, че два пъти годишно – напролет и наесен, ситуацията с начупените плочки се повтаря, посочи кметът.

Кметът на Добрич: Може да се стигне до нов ремонт на центъра
netinfo
"Надявам се през 2018-а да имаме някакво адекватно решение. Ако трябва плочите да се подменят изцяло, това отново трябва да стане през проект, защото общината не може да отдели толкова голям финансов ресурс", посочи Йорданов. Той смята, че след като изтече 7-годишният гаранционен срок общината ще има право да започне нова процедура за кандидатстване с проект за подмяна на плочките в центъра. Йорданов определи ремонтирания преди пет години център, като строително и архитектурно недоразумение и припомни, че общината е осъдена да плати близо 200 000 лева на фирма „Дъга Апостол”, която е изпълнител на част от дейностите по ремонта.

Той коментира и наложените финансови корекции за около 4.5 млн. лева по европроекти, реализирани в Добрич.

Община Добрич е заплашена от санкции за 4.5 млн. лева по европроекти

"Общината не може да плати наведнъж 4.5 млн. лева, но и никой няма да иска от нас да го направим. Говорим не за моментно плащане, а за разсрочване във времето", каза Йорданов и подчерта, че продължава да търси варианти наложените санкции да бъдат занижени и така да се намалят щетите за общинския бюджет. За смекчаване на корекциите се водят разговори в Министерството на финансите и Управляващите органи на оперативните програми.