Трафикът на моста се отпушва в средата на юни
Трафикът на моста се отпушва в средата на юни / Дарик Варна, архив

Първият етап от ремонта на Аспарухов мост може да приключи по-рано ако не вали, съобщава Варна утре. Очаква се това да се случи около 15 юни и оттогава съоръжението да може да функционира с пълния си капацитет за летния сезон. Това съобщи кметът Иван Портних, който бе гост на откриването на първата зарядна станция за електромобили в града.

Ремонтът на моста започна в средата на април и оттогава придвижването по съоръжението е изключително затруднено, като в пикови часове се образуват огромни задръствания в посока центъра на града. Като алтернативен вариант местната администрация пусна корабчето “Белла”, което изпълнява маршрут в двете посоки от Морска гара до пристанището в южния квартал през интервал от един час.

След 10 юни се очаква да бъде пусната и новата билетна система за градския транспорт, чието забавяне се обяснява с необходимостта от свързване на валидиращите устройства с НАП.

Резултатите от поемането на всички линии от общинската фирма „Градски транспорт” към момента са окуражаващи, отчете Портних. Ако анализът ги потвърди ще се пристъпи към пускането в експлоатация на билетната система.