Трети мач за хандбалната титла, Добруджа спечели бронза
Трети мач за хандбалната титла, Добруджа спечели бронза / Добри Атанасов

Отборът на Фрегата победи убедително Локомотив Варна във втория супер финал с 32-21 и вкара серията в трети решаващ мач. Домакините от Бургас излязоха крайно мотивирани в тази среща и подкрепяни от своята публика, започнаха ударно мача, като натрупаха преднина още до средата на полувремето при 8-2, съобщава bghandball.com.

В редиците на Локомотив липсваше Тансер Юсню, който има травма в китката и това се отрази на играта на отбора, след като бургазлии пазеха лично острието на Локо, Бранимир Балчев, през цялата среща. Фрегата показа добра и агресивна защитата, която бе в основата на успеха. На полувремето резултатът беше 17-12.

През втората част варненци се опитаха да наложат натиск, но усилията им стигнаха до стопяване на разликата едва до 18-14.

Домакините  отново успяха да натрупат комфортна преднина. Играчите на Никола Добрев не позволиха на съперника да се върне в срещата до края и победиха с 32-21. В средата на второто полувреме възникна конфликт между двата тима, като имаше струпване на играчи и треньори и от двете страни. За щастие страстите се успокоиха и не се стигна до по- сериозни последствия, които да развалят иначе качествената среща, пише още bghandball.com.

Така супер финалът става крайно интересен и титлата ще се реши  във Варна този уикенд.

Най-резултатни за Фрегата бяха: Д. Петков-8, Йордан Михайлов-5, К. Евтимов-5, С. Кирилов-4

За Локомотив: Ж. Димов-5, Г. Найденов-5, К. Савов-5.

 

Междувременно хандбалистите на „Спартак” завършиха на четвърто място в първенството на „А” група. Варненци паднаха за втори път от „Добруджа”, сега с 21:30 (10:12) в зала „Владислав”, и отстъпиха в серията с 0:2.

„Нямам обяснение на какво се дължи срива в играта ни след почивката. Разочарован съм, но сега не е времето за задълбочени коментари. Ще анализираме това, което се случи, за да не допускаме подобни аномалии във важните мачове през другото първенство”, заяви треньорът на „Спартак”.