Съпругата на холивудската звезда Джони Деп, актрисата Амбър Хърд, е подала молба за разтрогване на продължилия им 15 месеца брак, предадоха световните информационни агенции.

Според бракоразводните документи, заведени в съд в Лос Анджелис, достъп до които е получил сайтът за знаменитости TMZ.com, съпрузите са се разделили на 22 май. Ден по-късно Амбър Хърд е подала молба за развод, изтъквайки като причина непреодолимите различия със съпруга си.

Караниците на Джони Деп и жена му пречели на снимките на „Карибски пирати"

Представители на Хърд и Деп не са отговорили на молбите за коментар. Според сайта актрисата е подала молба за развод броени дни след кончината на Бети Сю, майката на Джони Деп. Неназован източник, цитиран от TMZ.com, твърди, че Хърд и Деп не са сключили предбрачно споразумение.

30-годишната Амбър Хърд и 52-годишният Джони Деп се ожениха през февруари миналата година. Връзката им започна след раздялата на актьора с дългогодишната му партньорка, френската певица и актриса Ванеса Паради, от която има две деца. Хърд и Деп се срещнаха на снимачната площадка на филма "Дневникът на едно пиянде" (2011), припомнят агенциите.

Джони Деп и Ванеса Паради потвърдиха раздялата си

Около Джони Деп и Амбър Хърд все още се вдига шум, след като миналата година съпрузите нарушиха стриктните австралийски закони за биосигурност, вкарвайки в страната двете семейни кучета Пистъл и Бу, без да преминат през ветеринарен контрол и карантина. През април тази година Амбър Хърд се яви пред съд в щата Куинсланд, Австралия. Актрисата се призна за виновна в представянето на фалшиви имиграционни документи и й беше наложена глоба.

Амбър Хърд няма да влезе в затвора заради кучетата на Джони Деп

Хърд обаче се размина с по-тежки санкции, тъй като две по-сериозни обвинения срещу нея, предвиждащи до 10 години лишаване от свобода и глоба от 76 000 щатски долара, бяха свалени. Джони Деп придружаваше съпругата си. Смята се, че това е последната им съвместна публична поява, отбелзява БТА.

Да си припомним и някои по-стари холивудски раздели

И десет звездни двойки, които се ожениха тайно

И холивудските звезди, които се ожениха като тийнейджъри