Подводница ще търси черните кутии на разбилия се египетски самолет
Подводница ще търси черните кутии на разбилия се египетски самолет / БГНЕС, архив

Дълбоководна подводница ще бъде включена в издирването на "черните кутии" на египетския самолет А320, който изчезна над Средиземно море, съобщи египетският президент Абдел Фатах ас Сиси, цитиран от световните агенции.

Откриха къде са черните кутии на катастрофиралия самолет на EgyptAir

Министерството на петрола е предоставило за издирването съвременно оборудване, включително подводница, която може да се спуска до дълбочина 3000 метра, посочи държавният глава.

Екипите са установили района, в който са "черните кутии", съобщи по-рано министерството на гражданската авиация.

Откриха тела и отломки от самолета на EgyptAir

Вчера издирвателните екипи откриха бордовите самописци на катастрофиралия в четвъртък самолет А320 на египетската авиокомпания EgyptAir, съобщи телевизия Си Би Ес, като се позова на източници от правителството на Египет, предаде ТАСС.

По данни на телевизията "черните кутии" се намират в района на гръцкия остров Карпатос, където бяха намерени първите отломки от лайнера и някои предмети - собственост на пътници. В момента се предприемат опити за изваждането им.

Египетската армия показа първите снимки на останки от самолета на авиокомпания "Иджипт еър". На тях се виждат парчета, които изглежда са от фюзелажа на машината, седалки и жълта спасителна жилетка.

Египетският самолет е направил внезапни завъртания, преди да изчезне

Самолетът, пътувал по маршрут Париж-Кайро, изчезна от екраните на радарите на около 280 км от египетския бряг. Машината рязко изгуби височина, направи няколко завоя, после падна във водата.

На борда имаше 66 души - 56 пътници, сред които три деца, и 10 души екипаж. Според списъците на авиокомпанията на борда е имало граждани на 12 страни, повечето египтяни и французи.

Източник: БТА