Иван Гайдаров – с първо място на конкурса „Сарандев“, Преслава Петрова – трета
Иван Гайдаров – с първо място на конкурса „Сарандев“, Преслава Петрова – трета / Радка Минчева, архив

Две награди с разградски адрес от един от най-престижните конкурси за млади певчески таланти – XXV-ия юбилеен Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев" в Добрич.

Любопитното е, че единият награден е от Разград, но се подготвя в школа в Търговище, а вторият е от Търговище, но се обучава в Разград.

В конкурса са участвали 65 млади певци от 16 града в страната и още 5 държави, те са подбрани след предварителен кастинг.

17-годишният Иван Гайдаров от Разград е класиран от журито с председател композитора Хайгашот Агасян на първо място в най-многобройната възрастова група – от 16 до 19 години. Конкурентите му са 27, печели конкурса с изпълнения на „Почти забравена любов" на Васил Найденов и „My baby you” на Марк Антъни. Първата награда е единствена, не е дублирана. Иван се обучава в класа по пеене на Кремена Кряколова в Младежки дом-Търговище.

11-годишната Преслава Петрова пък е на трето място при най-малките певци, участвали в конкурса „Сарандев“ заедно с момичета от Пловдив и Ботевград. Преслава е от Търговище, но от началото на учебната година е възпитаничка на Свилена Дечева от Центъра за работа с деца в Разград.

Иван Гайдаров  с първо място на конкурса Сарандев Преслава Петрова  трета
netinfo