Ще напусне ли АБВ окончателно властта?
Ще напусне ли АБВ окончателно властта? / Дарик архив
Ще напусне ли АБВ окончателно властта?
86891
Ще напусне ли АБВ окончателно властта?
Ще напусне ли АБВ окончателно властта?
  • Ще напусне ли АБВ окончателно властта?
  • Ще напусне ли АБВ окончателно властта?

Окончателното си излизане от властта се очаква да потвърди днешния конгрес на АБВ. Във вторник националното ръководство на партията взе решение АБВ да се оттегли от властта и да изтегли всички свои кадри.

Малко по-късно единственият министър на партията в правителството Ивайло Калфин подаде оставка.

Калфин след оставката: Доволен съм от това, което постигнах

АБВ решава окончателното напускането на управлението на днешния конгрес на партията.

Националното ръководството взе решение да се оттегли от властта и да изтегли всички свои кадри във вторник. Първоначалните заявки бяха, че окончателно решението ще бъде гласувано на конгреса днес.

Малко след като оповестиха намеренията си, заваляха оставки на кадрите на партията в кабинета, започвайки с оставката на социалния министър Ивайло Калфин.

С какви думи се разделиха Борисов и Калфин

Заместник-председателя на АБВ Румен Петков коментира пред Дарик радио за днешния конгрес. По думите му представителите на АБВ сами си тръгнали от властта: "Ние казахме, че си изтегляме представителите и те си тръгнаха на часа. Премиерът се е объркал тежко, той ще си блъсне главата в една стена, неговата - на неразбиране на правене на политика. Може ли от кабинета му да звънят на нашите заместник-областни управители и заместник-министри да казват - утре трябва да си подадете оставката", коментира Петков.

Заместник-председателят на АБВ Румен Петков каза още, че напускането на партията от изпълнителната власт се обсъжда от три месеца. По думите му енергетиката е един от секторите, в които има несъгласия между партията и правителството.