На българския пазар вече се намират някои от т. нар. супер храни, които ако използвате редовно във всекидневното си меню, ще усетите вълшебното им въздействие върху организма си.

Една точно такава супер храна - годжи бери. Други популярни названия на това хималайско вълшебство са императорско плодче, лиций, китайска шипка.

Какво е годжи бери?

Годжи бери е екзотично растение от Хималайте, използвано повече от 5 000 години в тибетската и китайската медицина. Най-често сочните му плодове се изсушават и приличат на червеникави стафиди.

Десет храни с магически сили

Как да го консумираме?

Годжи бери положително повлиява възпалителните и кардиоваскуларните заболявания, диабета, паметинте дефицити, белодробните проблеми, шумът в ушите, умората, някои ракови заболявания и преждевременното стареене.

Плодовете годжи бери притежават много приятен вкус, което им позволява да се консумират директно или да бъдат добавяни към напитки и храни.

Суперполезната храна

Препоръчва се на ден да се хапват не повече от 10 грама, при това разделени на два приема-сутрин и вечер, за около 2, 3 месеца.

Годжи бери за бързо отслабване

Дребни те червеникаво-оранжеви плодчета са хит в битката с наднорменото тегло.
За годжи бери се твърди, че може да ускори метаболизма до 5 пъти, което много допринася за редуцирането на значително количество мастни клетки в човешкия организъм.

Необходимото количество плодчета е от 20 до 50 грама всеки ден. Това количество се приема в продължение на месец, най-добре два. Така се постига оптималното редуциране на теглото -5-10 килограма.

Наистина ли суперхраните са толкова полезни?

За сърцето

Годжи бери спомага за поддържането на отлично кардиоваскуларно здраве. Защитата на организма ни се засилва с консумацията на годжи бери.

Годжи бери удължава продължителността на живота

Или поне в това вярват китайците.