234 изпълнения и 490 участници във Фестивала на камерния танц
234 изпълнения и 490 участници във Фестивала на камерния танц / Дарик радио, Хасково

234 танца в 4 направления и 4 възрастови групи ще се конкурират в 14-то издание на Националния фестивал на камерния танц, чийто домакин е Хасково. Тази година фестивалът ще се проведе от 6 до 8 май в Младежки център-Хасково. Включен е в календара на Министерството на културата, този на община Хасково и в програмата за закрила на деца с изявени дарби на общината. 490 танцьори от 43 формации ще се включат във фестивала, като участниците са от 10 области на страната.

Председател на конкурсното жури ще е д-р Татяна Соколова, която на 7 май от 10 ч. в Младежкия център ще води и работно ателие по съвременни танци, за което вече са се записали близо 30 от участниците във феста. В състава на журито са още доц. Бисер Деянов и Васил Василев.

234 изпълнения и 490 участници във Фестивала на камерния танц
netinfo

Фестивалната програма представиха на пресконференция днес в хасковския Младежки център. Тя започва в 16 часа на 6 май с категорията „Български народни танци”. В събота- 7 май, ще са характерните и съвременните танци, а в неделя- класическите. Най-много- 95 танца с 220 изпълнители ще бъдат представени в раздел „Съвременни танци”. Най-малко- 19 танца със 113 изпълнители са в категорията „Български народни танци”. В характерните тази година се представят 65 танца със 105 изпълнители и в класическите- 55 танца с 52 участници.

И тази година наградата за цялостно представяне е Купа на кмета и диплом, като победителите във всяка възрастова група и категория ще получат отличия, а всички формации - грамоти за участие. За класираните на първите места са предвидени материални и парични награди, уточниха организаторите от Младежкия център.