В трите дни между Великден и Гергьовден трябва да консумираме постна храна. Това препоръчва проф. Донка Байкова, специалист по хранене и диететика. Тя беше гост в предаването  "Здравей, България" по Нова телевизия.

Според нея, за да разтоварим организма си от преяждането по Великден, трябва да ограничим количеството храна, която консумираме, преди да седнем на гергьовденската трапеза.

Добре е да овкусяваме традиционната за тези празници зелена салата с лимонов сок. Той неутрализирал действието на вредните за тялото ни нитрити.

Как да се храним по празниците?

„Добре е и днес да ядем варени яйца, защото те ще ни държат сити и ще помогнат на черния дроб. Тези дни тябва да пием и много фрешове, защото имаме нужда и от витамин С", обясни проф. Байкова.

Проф. Байкова съветва: Пийте алкохола с вода, за да нямате махмурлук

Тя препоръча великденските яйца да се консумират не повече от 3-4 дни, след като са били боядисани и оставени в хладилника.

Източник: Novanews.bg