Нови въздушни удари в сирийския град Алепо
Нови въздушни удари в сирийския град Алепо / БГНЕС, архив

Нови въздушни удари бяха нанесени по северния сирийски град Алепо в момент, когато държавният секретар на САЩ Джон Кери търси начини в Женева да сложи край на кръвопролитията, предаде АФП.

Нови въздушни удари по контролирани от бунтовниците райони на Алепо

Над 250 цивилни, сред които около 50 деца, са убити от възобновяването на насилието в Алепо на 22 април, повечето при въздушни удари на сирийската авиация, в нарушение на прекратяването на огъня, което влезе в сила на 27 февруари по инициатива на САЩ и Русия, отбелязва АФП.

Режимът на президента Башар Асад контролира западните райони на Алепо, а бунтовниците - източните сектори на този втори по големина град в Сирия, който е разделен от 2012 г. и е главното бойно поле в сирийската война.

В Сирия влезе в сила споразумението за временно прекратяване на огъня

След спокоен ден вчера в източните сектори, въздушните удари са били подновени след полунощ. Ударени са редица квартали, сред които гъсто населеният Бустан ал Каср.

Засега няма информация за брой на жертвите.

Снощи пък бунтовниците стреляха с тежка артилерия по западните сектори на града. Убити са трима цивилни, сред които едно дете, съобщи Сирийският център за наблюдение правата на човека.

Източник: БТА