Хората винаги са мислили какво представлява смъртта - край на съществуването, вход към вечността или кратко прекъсване между няколко човешки живота? Според някои учения, душата се преражда в много на брой различни тела.

Идеята за прераждане възниква в дълбока древност, когато хората са живели в лоното на природата, заедно с растенията и животните и са смятали, че душите им след смъртта преминават в тях.

Учението за прераждането обаче е несъвместимо с учението на Христос, твърдят православните духовници.

Съществува ли прераждане?

Вижте една от най-силните истории за съществуването на прераждането - разказът е на 11 годишния Джеймс Лайнингър.

Мистерия: Какво се случва с душата след смъртта?

Той е дете като всички други. Под тази външност обаче се крие една дълбока душа. Още от много малък той разказва за своето предишно семейство, Втората световна война, колегите си от Еър Форс (военновъздушните сили на САЩ), детайли от улучването и свалянето на самолета му.

Неразгаданите мистерии: Лицата от Белмез

Джеймс може да разкаже над 50 спомена от „живота на някой друг" или по-точно - неговият собствен живот преди този. Семейството на пилота от Втората световна война, който живее в детето вярва, че това е техния прероден брат. Историята е толкова завладяваща и истинска, че дори е публикувана в книга.

Психолози доказаха, че има живот след смъртта

Истории като тази на Джеймс стават все по-чести и все по-стряскащо истински. Обединителната гледна точка е, че връзката ни с Бог е вечна. А всяко ново семейство, което ни се дава, е установено от Бог като училище на любовта. В тази любов е коренът на нашето съществуване.