Ница – красивата перла на Лазурния бряг
Ница – красивата перла на Лазурния бряг / Guliver/Getty Images

Има хора, които са пътешественици по душа. Те винаги са на път - в мислите си, в мечтите си, в спомените си и наяве. Тези персони често наричат сами себе си „граждани на света", защото не могат да бъдат затворени в рамки. Те не познават ограниченията и се стараят да се докоснат до максимално голям брой кътчета от света, защото само на път се чувстват истински живи. Именно тези личности със сигурност добре познават едно вълшебно местенце в Европа.

Сгушена в Югоизточна Франция, на брега на морето, Ница си остава една от най-съществените туристически атракции на Стария континент.

Ница е сред най-известните френски курорти и ежегодно се радва на хиляди посетители. Предстоящите месеци обаче ще бъдат различни.

Лятото на 2016 година вещае да бъде необикновено за красивата перла, която ще бъде домакин на част от мачовете на Евро 2016, което ще бъде детайлно отразено в спортния сайт Gong.bg.

Куп футболни фенове ще завладеят града, който пък веднага ще ги омагьоса със своята обстановка.

Ница има предложение за всички вкусове. Градът има богата история, датираща още от преди Христа. Основан от гърците, впоследствие завладян от римляните, минал под опеката на различни кралства във вековете назад, до официалното си присъединяване към Франция, Ница съчетава в себе си духа на няколко епохи. Впечатляващото минало на това средище предопределят днешната му пъстрота. Градът е образно разделен на стара и модерна част, всяко от които носи своето очарование.

Париж - градът на футбола и любовта

Разходна из малките улички в старинната част на курорта позволява максимално да се усетят традициите на Ница, а модерната част е приспособена да отговори на всички изисквания на съвременния човек.

Забележителностите в крайбрежното средище са белязани от отминалите времена, а в музеите и галериите (които наброяват 18) се помещават куп интригуващи експонати.

За Марсилия, Марсилезата и предстоящото щуро футболно лято

Алтернативите за изкарването на свободното време от страна на привържениците на царя на спортовете са немалко, а всичко зависи от човека. Посещение на катедралата „Сен Никола", разходка в Парк дю Шато, както и отделяне на няколко часа на Площад Масена обаче са в графа повече от препоръчителни.

Пъстрият и оживен пазар на Стария град пък е една от емблемите на това място. Цветовете изобилстват, а всяка сергия има своето привлекателно предложение.

Преди поредния футболен сблъсък от Евро 2016, което ще бъде отразено с най-малки подробности в Gong.bg, обиколка на това местенце може да се окаже повече от забавна и зареждаща с положителни емоции.

А за романтиците - следобед на плажа, разходка по крайбрежната улица и пристанището, похапване в някое от заведенията в района с изглед към морето, неминуемо ще донесат наслада и изживяване на истинско блаженство.

Ница е сред възможно най-изтънчените дестинации на Стария континент. Градът омайва с цялостната си атмосфера и гарантирано футболните фенове ще бъдат пленени от магията столицата на лазурния бряг. Първият мач от Евро 2016, който ще приеме Ница на стадион „Алианц Ривиера", е Полша - Северна Ирландия.

Тази, както и всички останали срещи от форума и още много новини, и коментари за шампионата ще има в Gong.bg.

А, вие, независимо от мястото, където ще бъдете в горещия месец на Европейското, не забравяйте да следите развоя му в Gong.bg!

Ница  красивата перла на Лазурния бряг
netinfo