За Марсилия, Марсилезата и предстоящото щуро футболно лято
За Марсилия, Марсилезата и предстоящото щуро футболно лято / Guliver/Getty Images

С всеки изминал ден тръпката от приближаващото Евро 2016 става все по-осезаема.

Шампионът на Стария континент ще завладее всички фенове на футбола едва след няколко месеца, а Gong.bg ще ви направи съпричастни в най-малки детайли на случващото.

Скоро Франция ще бъде футбол, а един от градовете, които ще бъдат домакини на мачовете от престижния форум, е Марсилия.

Една от перлите на Средиземноморието е готова да приласкае футболните запалянковци на „Стад Велодром", а в останалото време, когато няма двубои, да им предложи безброй алтернативи за приятно изкарване на свободните часове.

Марсилия пленява още при първия досег с града. Втори по големина градски център след Париж, това място омагьосва. На брега на морето, сгушен сред хълмовете, в Марсилия човек може да стане свидетел на удивителни залези. А богатата история на това средище е способна да завладее всеки.

Най-колоритните фенове на Евро 2016 (СНИМКИ)

Духът на Марсилия е някак необичаен. Може би поради факта, че става дума за най-стария град във Франция, всяко кътче в това място носи особен заряд. Пристанищният град има своя индивидуалност, а всичките исторически забележителности, музеите, респектиращите църкви, сградите с впечатляваща архитектура, театрите, съчетани с богатите, готови да задоволят всеки каприз търговски улици, с хубавите кафета, ресторанти, както и прекрасните златисти плажове, гарантират на всички фенове незабравими моменти.

А докато преоткриват богатствата на магичния град, те ще могат да се осведомяват за най-горещите новини около на Европейското в Gong.bg.

Построеното през V век Абатство „Свети Виктор", така известният Замък Иф, който почти всеки свързва и с известния роман на Александър Дюма „Граф Монте Кристо", Крепостите Сен Жан и Сен Никола, Базиликата Норт Дам дьо ла Гард,  Катедралата Дьо ла Мажор, Дворецът Лоншан, Марсилската катедрала, Историческият музей, както и Музеят на модата, са едни от емблематичните места в града, чието посещение позволява да се усети и разбере в най-пълна степен харизмата и очарованието на забележителното средище.

За Марсилия Марсилезата и предстоящото щуро футболно лято
netinfo
А за желаещите да се отдадат на по-романтични изживявания, разходка при залез слънце по Старото пристанище ще плени завинаги сърцата им и ще ги накара да се влюбят в средиземноморската перла.

В Марсилия привържениците на футбола могат да изживеят полярни емоции. От силните страсти, свързани с Евро 2016, което ще бъде детайлно отразявано в Gong.bg, до спокойни и лежерни мигове по красивите и необятни плажове, в които сякаш ще потънат в безвремие.

Това и още много е Марсилия... Този град е по-пъстър дори от пролетта. Той умее да развълнува и най-претенциозните посетители със своите възможности. Защото Марсилия е не само история, тесни улички и културно средище. Марсилия е и динамика, съвременност, актуалност... Модерната част на града изобилства на луксозни заведения, а предложенията на буржоазно-бохемския квартал Cours Julien са повече от привлекателни.

За финал няма как да не се спрем на една от най-популярните асоциации, свързани с Марсилия - Марсилезата. Да, точно националният химн, който ще прозвучи нееднократно по френските стадиони това лято, има своите корени в Марсилия. Градът се присъединява към страната през XV век, а за да дадат своята подкрепа за Френската революция през 1792 година, местните жители изпращат 500 доброволци към Париж, които по пътя си към столицата са съпроводени от марша на Рейнската армия, който и до днес е известен като Марсилезата - химнът на Франция.

Най-големите изненади в квалификациите за Евро 2016

Лятото на 2016 година неимоверно ще остане в историята на Марсилия с „лудите" футболни страсти, които предстоят. Градът от лазурния бряг със сигурност е готов даде на всички фенове на футбола най-доброто, на което е способен, а те трябва просто да се насладят на безценното преживяване.

А вие не забравяйте, че където и да сте, всички актуални новини, коментари и видео от мачовете на Евро 2016 ще може да намерите в Gong.bg!