Бивш зам.-директор на „Арсенал” е един от загиналите при инцидента
Бивш зам.-директор на „Арсенал” е един от загиналите при инцидента / БГНЕС

Окръжна прокуратура-Стара Загора започна разследване за възникнала производствена авария в завод „Арсенал“ в Казанлък.

На мястото на инцидента е окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, предстоят следствени действия и изясняване на причината за инцидента.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров екип от двама следователи се намира на мястото на инцидента, където ще бъде извършен оглед.

Двама загинали след инцидент в завод „Арсенал“ (ВИДЕО)

Бившият зам.-директор на завод „Арсенал” е единият от загиналите при инцидента тази сутрин. Това каза областният управител на Стара Загора Георги Рамов на излизане от завода, цитиран от БГНЕС. Другият мъж също е бил с дългогодишен опит във военното производство.

Инженер и работник са жертвите на инцидента в „Арсенал“, поясни пред „24 часа“ изпълнителният директор на фирмата Николай Ибушев. И двамата са на възраст между 50 и 60 години.

Бивш замдиректор на Арсенал е един от загиналите при инцидента
netinfo

Според първоначалните данни днес в 10.44 ч. е бил подаден сигнал за възникнала производствена авария в цех №3 на територията на завод „Арсенал“ в Казанлък.

До момента е установено, че в цеха е възникнала производствена авария, при която е станало запалване на различни барутни съставки, вследствие на което са загинали двама души. Пожарът е бил локализиран и потушен от екипи от пожарникари.

Новини от Стара Загора