В съвременната медицина затлъстяването се разглежда като заболяване. То представлява прекомерно натрупване на резервни мазнини под формата на мастна тъкан.

Затлъстяването е глобален проблем, дължащ се на увеличения прием на висококалорични храни, богати на мазнини и въглехидрати, както и на заседналия начин на живот.

Важно е да се знае, че затлъстяването, както и повечето му усложнения, са предотвратими.

Как можем да се борим със затлъстяването? Кои са най-често срещаните грешки и как не трябва да се храним и тренираме?

Много хора, които решават да отслабнат, прибягват до заместители на храненето - различни хранителни добавки, които заместват пълноценното хранене, различни сиропи със захар и така нататък.

Ако искате да отслабнете, не си лягайте гладни

Другият проблем на хората с наднормено тегло е неправилния подход, който прилагат - редуцират количеството храна изключително рязко. До днес са се хранили с всяко едно нещо, което им е било под ръка, а от утре минават само на краставици, ябълки и диня.

Ударните диети не осигуряват дългосрочно отслабване

Този път не води до никъде. Това е първата стъпка към йо-йо ефекта и резултатът не само, че няма да е удовлетворителен, няма да загубят желаните килограми, но и може да се разболеят. Освен това ще се чувстват слаби, изморени и постоянно гладни.

Всеки човек, който иска да отслабне, трябва да подходи интелигентно към начина си на хранене и към хранителния режим, който ще спазва.

Модерните диети често са опасни за здравето

Вижте във видеото как да подходите правилно в такава ситуация