Сингер към Бокова: Ще сте отличен секретар на ООН
Сингер към Бокова: Ще сте отличен секретар на ООН / БГНЕС, архив

Образованието е основно човешко право, за което не трябва да има граници. Всяко дете, независимо от произхода си и от условията, в които живее, трябва да има достъп до качествено образование.

С тези думи Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова откри изложбата „Образование без граници - в помощ на хоспитализирани деца", организирана съвместно с постоянното представителство на Израел в Организацията и Световния еврейски конгрес.

„Всяка една от тези фотографии разказва една прекрасна история на солидарност срещу социалната изолация на тези деца, история на хуманност на основата на споделени ценности .

Бокова: 21 век е столетие на равенството между половете

Образованието без граници е да се осигури на всяко момиче и момче, включително и на децата със здравословни проблеми, възможности за качествено обучение.

Тази изложба съдържа послание, което е в основата на усилията на ЮНЕСКО да направи света по-добър, " допълни Ирина Бокова.

Вицепрезидентът на Световния еврейски конгрес  Робърт Сингер благодари на Ирина Бокова за възможността изложбата да бъде представена в ЮНЕСКО и подчерта, че нейните идеи резонират с идеалите и принципите на Организацията за толерантност, мир и сътрудничество.

Москва подкрепя Бокова за ООН

В края на своето изказване  Робърт Сингер се обърна към Ирина Бокова със следните думи:„Не само аз, но и много от присъстващите тук, сме убедени, че Вие ще бъдете един отличен Генерален секретар на ООН". Подарявайки й символично български мед, той й пожела да бъде здрава и в добра форма, преди да поеме високия пост в Ню Йорк.

Сингер към Бокова Ще сте отличен секретар на ООН
netinfo