Лъвът Силвестър ще живее с две женски, за да се учи да бъде мъжкар
Лъвът Силвестър ще живее с две женски, за да се учи да бъде мъжкар / ThinkStock/Getty Images

Лъв на име Силвестър, който два пъти е бягал от резерват в РЮА, вероятно за да се отърве от тормозещите го по-възрастни екземпляри, ще бъде изпратен в нов дом. Там той ще живее в компанията на две лъвици и ще се учи как да стане доминиращ мъжкар, предаде Ройтерс.

От южноафриканската Служба за управление на националните паркове съобщават, че на 3-годишна възраст Силвестър току-що е достигнал зрялост и е подходящ кандидат за Алфа мъжкар - статут, който ще го направи по-сдържан.

Лъв посрещна мексиканец на входната му врата

Миналата година Силвестър избяга от отдалечения резерват Кару. Лъвът вилня на свобода в продължение на три седмици, през които измина близо 300 километра и уби 28 овце, преди да бъде намерен и заловен от рейнджъри, докато спи.

След второто му бягство миналия месец Силвестър беше обявен за "проблемно животно". Вероятността да бъде приспан обаче предизвика обществено недоволство.

Хотел предлага вана с мечка и вечеря с лъв

Силвестър ще бъде прехвърлен в парка Адо, където първоначално ще живее в ограждение с две лъвици, с които ще се опита да се сближи и да се наложи като доминиращ мъжкар.

Източник: БТА