Лъв посрещна мексиканец на входната му врата
Лъв посрещна мексиканец на входната му врата / Thinkstock/Getty Images

Когато се прибрал от работа с аудито си, 32-годишният Мигел Мартинес с изненада открил, че пред входната врата на къщата му го очаквал лъв, пише в. "Дейли мирър".

Отначало си помислил, че под храста на ливадата му е поставена играчка в истински размер и че някой си прави с него нелепа шега. Но когато излязъл от колата и се опитал да се приближи до входа, играчката.... изръмжала. Мигел мигом се прибрал в колата. Той веднага позвънил на полицията и на съпругата си да не излиза навън, нито тя, нито децата.

Когато блюстителите на реда пристигнали, те заловили и поставили в клетка 7-месечния лъв. Оказало се, че хищникът бил подарен на съседката на Мартинес, 19-годишната Мария Фернанда. Лъвът й бил даден като дар по случай забременяването й. Но по неизвестни причини животното, кръстено Симба, избягало и се озовало пред входната врата на г-н Мартинес в град Гуадалупе.

От полицията съобщиха, че лъвът бил още млад и не бил развил агресивност. Иначе със сигурност е щял да нападне излезлия от автомобила Мартинес. Бременната Мария Фернанда пожелала да се раздели със Симба след инцидента и го подарила на местната зоологическа градина "Ла Пастора".

Източник: БТА