Сексуалният живот на британски министър предизвика дебати на Острова
Сексуалният живот на британски министър предизвика дебати на Острова / БГНЕС

Британски опозиционни политици призовават министъра на културата, медиите и спорта Джон Уитингдейл да се откаже от правомощията си в областта на медийната регулация след като подробности за сексуалния му живот излязоха наяве, но в нито един вестник, дори и в най-жълтите, не излезе нищо по въпроса, съобщават Асошиейтед прес и Ройтерс.

Става дума за признания на Уитингдейл, че през 2013-2014 г. е имал връзка с жена, играеща доминираща роля при садомазохистичен секс, за която по-късно научил, че била проститутка. В случая той не е нарушил никакви закони и днес заяви, че тази връзка не се е отразила по никакъв начин на решенията, които е взимал като министър.

Нито един от британските вестници, жадни за сензации, не писа за сексуалния живот на министъра, макар че няколко от изданията са го разследвали.

Кандидат за кмет на Ню Йорк замесен в секс скандал

Критици на правителството казват, че е възможно вестниците да са използвали информацията, с която са разполагали, за да упражняват натиск върху Уитингдейл, който след скандала с подслушванията на телефони се обяви против затягане на регулацията за печата.

"Създава се впечатлението, че пресата съвсем преднамерено държи Дамоклев меч над Джон Уитингдейл", заяви депутатът лейбърист Крис Браянт.

Шефката на US агенцията за борба с наркотиците хвърли оставка заради секс скандал

Упреците към министъра не са свързани с личния му живот, а с факта, че след като е научил, че вестниците знаят за връзката му, не се е отказал от вземането на решения, свързани с регулацията на медиите.

От "Даунинг стрийт" заявиха, че "Джон Уитингдейл е ерген, има право на личен живот и премиерът му има пълно доверие", предаде Ройтерс.

Източник: БТА