Кандидат за кмет на Ню Йорк замесен в секс скандал
Кандидат за кмет на Ню Йорк замесен в секс скандал / Gulliver/Getty Images

Кандидатът за кмет на Ню Йорк Антъни Уейнър призна, че е изпращал съобщения и снимки с порнографско съдържание на 22-годишна жена. Това стана, година след като заради подобен скандал той подаде оставка от Конгреса, предаде Франс прес.

На пресконференцията, на която говори Уейнър, и той, и съпругата му Хума, бивша сътрудничка на Хилари Клинтън, бяха видимо притеснени вид и се опитаха да сложат край на полемиката. 48-годишният кандидат за кмет призна, че е пращал порнографски снимки и послания на млада жена, чието име обаче не съобщи.

През 2011 година Уейнър се оттегли от политиката по сходни причини, след като стана известно, че е изпратил погрешка в Туитър своя снимка по слипове, но която ясно се вижда, че е възбуден. Снимката била предназначена за студентка, негова "последователка" в социалната мрежа, която той не познавал.

Кандидат за кмет на Ню Йорк замесен в секс скандал
netinfo

На вчерашната пресконференция съпругата на Уейнър увери, че подкрепя мъжа си и помоли пресата да ги остави сами да решат проблемите си, посочва БТА. "Антъни допусна ужасяващи грешки, преди да подаде оставка от Конгреса, но и след това", призна тя. И добави: "Обичам го, прощавам му и вярвам в него".

Самият Уейнър съобщи, че появилите се порнографски снимки и съобщения датирали отпреди две години. Той призна, че е допуснал грешка и е наранил съпругата си.

Според допитване до общественото мнение от миналата седмица Уейнър бе начело в битката за номинацията на демократите за кметския пост на Ню Йорк.