Липсата на родителско внимание тласнала Кайло Рен към тъмната страна
Липсата на родителско внимание тласнала Кайло Рен към тъмната страна / Guliver/Getty Images

Кайло Рен, основният злодей от последната част на "Междузвездни войни", е избрал "тъмната страна" заради недостатъчното внимание от родителите му Принцеса Лея Органа и Хан Соло.

Това разкри актьорът в ролята на Рен, Адам Драйвър, в коментар към DVD-версията на "Силата се пробужда", пише британският "Гардиън".

"Междузвездни войни: Силата се пробужда" не спечели нито един Оскар

Драйвър заяви, че си е представял как младият Бен Соло, който се превръща в сита Кайло Рен, е привлечен от злото, докато се опитва да се справи с голямата отговорност на това да владееш Силата.

"Можеш да си представиш какво е било за него, когато е бил по-малък и с всички тези специални сили, родителите му да отсъстват постоянно, заети със собствените им дела. Той става изгубен в света, в който е отгледан и се чувства предаден от най-близките му хора. Това го ядосва", споделя вижданията за персонажа си Драйвър.

Режисьорът Джей Джей Ейбрамс допълва детайли от историята на най-новия тъмен рицар в поредицата. Във вижданията на Ейбрамсза Лея и Хан е неочакван удар решението на злия лидер Сноук да се опита да привлече точно техния син към "тъмната страна".

Започнаха снимките на "Междузвездни войни: Епизод VIII"

Разочарованието на Кайло Рен от баща му е видимо и в самия филм. По време на диалог с главната героиня Рей, изиграна от младата Дейзи Ридли, синът омаловажава привързаността й към ветерана-контрабандист.

А по-късно в лентата Рен извършва отцеубийство и съсича баща си Хан Соло, с което завършва пътят му към Тъмната страна.

Източник: БГНЕС