Последен писък на модата в Страната на изгряващото слънце са супервегетарианските, изцяло зеленчукови торти, в които няма и следа от захар, яйца, шоколад и мляко, пише в. "Дейли мейл".
Плешивото било ли е на мода в Япония?
А иначе изготвените от салати лакомства по нищо не се различават на външен вид от традиционните торти, като имат подобна глазура и украса. Новият тренд е дело на майстор-готвача Мисуки Мориясу и набира завидна популярност в Япония.
В град Накагава ще бъде открито този месец специално заведение, в което ще се сервират само зеленчукови торти, наречено "Веги деко".
Защо ролцата от раци се наричат така, след като в тях няма месо от рак?
На мястото на традиционната глазура се използва тофу. А вътре деликатесите съдържат цели парчета зеленчуци и фино нарязани салати. Блатът се изготвя от соево брашно. Специалитетите са много здравословни, защото в техния състав са включени обелки и корени, богати на фибри. Те имат изключително "вкусен" външен вид.