"Винаги съм обичала да се забавлявам, бях шокираща и превзета още от малка, такава съм и сега. Просто шоуто е в кръвта ми", признава Лейди Гага.

Стефани Джоан Анджелина Германота няма никакъв шанс да пробие с рожденото си име, което освен че е твърде дълго, не е и достатъчно открояващо се.

Един ден музикалният продуцент Роб Фузари съвсем случайно, слушайки нейно изпълнение, споделя: "Вокалният ти стил е като на Фреди Меркюри, напомня ми за изпълнението му в Radio Ga-Ga". В този миг в съзнанието на Стефани изплува съчетанието "Lady GaGa" - не само изключително запомнящо се и ексцентрично, но и достатъчно показателно за собствената и натура.

Ексцентричната Лейди Гага (ВИДЕО/ СНИМКИ)
netinfo
Вижте 10 малко известни факта за Лейди Гага

Малката Стефани се научава да свири на пиано едва на 4-годишна възраст. Първата си балада написва на 13, а по клубове започва да пее, когато е на 14.

Лейди Гага отпразнува 30-ия си рожден ден със звездни приятели

Когато е на 15 години, се снима в сериала „Семейство Сопрано" като една от приятелките на Ей Джей Сопрано. В краткия откъс тя е с черен пуловер, смее се и пие сода.

Ексцентричната Лейди Гага (ВИДЕО/ СНИМКИ)
netinfo
Преди да стане световна звезда Гага работи като автор на песни за свои колеги като Бритни Спиърс.

Лейди Гага дефилира на Седмицата на модата в Ню Йорк (СНИМКИ)

В началото на кариерата си Гага е тъмнокоса. Боядисва се в тъмно русо, след като интервюиращ я обърква с Ейми Уайнхаус.

До 2006 г. Лейди Гага се изявява из клубовете на Ню Йорк със своя Stefani Germanotta Band или SGBand.

Ексцентричната Лейди Гага (ВИДЕО/ СНИМКИ)
netinfo
Употребявала е кокаин, за да се вдъхновява, но в крайна сметка се отказва навреме от вредната зависимост.

Първият ѝ голям концерт е като подгряваща турнето на New Kids On The Block през 2008 г. Гага дори записва песен с квинтета, наречена „Big Girl Now".

Ексцентричната Лейди Гага (ВИДЕО/ СНИМКИ)
netinfo
Скандалната рокля от месо, с която изпълнителката се появи на Video Music Awards през 2010 година, тежи 50 килограма и е направена от евтини парчета говеждо месо. Въпреки нестандартния материал, поп звездата споделя, че това е най-удобната рокля, която е носила.

Снимки:gettyimages