Облачно с краткотрайни превалявания от дъжд
Облачно с краткотрайни превалявания от дъжд / DarikNews.bg, архив

Облачно с краткотрайни превалявания от дъжд ще бъде времето на 24 март. В четвъртък след обяд на места валежите ще са значителни, на отделни места и ще прегърми. Привечер над северозападните райони от страната, а до полунощ и в Централна България, валежите ще спират. 

Ще духа до умерен вятър от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са предимно между 3 и 8 градуса, максималните ще са от 5-7 градуса в северозападните райони до 10-12 градуса в югоизточните.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Нивата на реките са около праговете за високи води

Над планините ще бъде облачно и с валежи от дъжд, над около 1600 м - от сняг, но по-късно през деня с понижението на температурите границата ще се понижава. Ще духа силен северозападен, по високите и открити части - до бурен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 6 градуса, на 2000 м - около 1.

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, значителни след обяд по южното крайбрежие. Ще духа до умерен южен вятър, който след пладне ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 11 и 14 градуса, температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

В петък температурите в цялата страна ще се понижат и минималните ще са между 0 и 5 градуса, а максималните - между 6 и 11 градуса. Вятърът ще е от север-североизток, слаб, в Дунавската равнина и Източна България - умерен. Ще се задържи предимно облачно, с превалявания от дъжд, но на по-малко места и по-слаби.

В събота ще се задържи сравнително студено, минималните температури ще се понижат още малко. Облачността ще е по-често значителна, но само на отделни места е възможно да превали слабо.

 

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg