Парижката прокуратура започна следствие за атаките в Брюксел
Парижката прокуратура започна следствие за атаките в Брюксел / БГНЕС

Парижката прокуратура започна следствие за кървавите атентати вчера на летището и в метрото на Брюксел, в които бяха ранени и французи, предаде АФП.

Френското правосъдие започна следствие за терористичните атаки в Белгия заради осемте ранени в тях французи, трима от които тежко. В атентатите в Брюксел бяха убити общо 30 души и над 200 бяха ранени.

Очевидци описват атаките в Брюксел: Ужас, страх, кръв

Следствието за "убийства и опити за убийства, свързани с терористични действия" се води от полицейските служби на Генералната дирекция за вътрешна сигурност и Службата за борба с тероризма. Възможно е да се работи по евентуални връзки между различни следствия, водени във Франция и в Белгия, заяви пред АФП съдебен източник.

Атентаторите на брюкселското летище носели бомбите в куфари

Говорител на френското външно министерство каза, че данните за пострадалите френски граждани могат да претърпят промени през нощта.

В същото време стана ясно, че делегация на Федералното бюро за разследване (ФБР) и на нюйоркската полиция ще отиде в Брюксел, защото сред жертвите от вчерашните атентати има американци, съобщи ръководителят на отдела на нюйоркската полиция за борба с тероризма Джон Милър, цитиран от АФП.

Ислямска държава пое отговорност за атентатите в Брюксел

"Тъй като има американци сред жертвите и е имало американци при атентатите в Белгия, това ще бъде разследване на ФБР заедно с антитерористичните сили на Ню Йорк", каза Милър пред журналисти в Ню Йорк.

Той уточни, че делегацията ще замине в близките часове за Брюксел. "Поддържаме постоянен контакт с партньорите ни отвъд Атлантика", посочи Джон Милър.

Държавният департамент на САЩ отказа да съобщи данни за американците, пострадали в атентатите, добавя АФП.

Източник: БТА