Черните кутии на катастрофиралия в Ростов самолет са силно повредени
Черните кутии на катастрофиралия в Ростов самолет са силно повредени / БГНЕС

Черните кутии на пътническия самолет, катастрофирал вчера сутринта в Ростов на Дон, причинявайки смъртта на всичките 62 души на борда, са силно повредени и разчитането им ще отнеме един месец. Това съобщи руският регулатор на въздушния транспорт в страната, цитиран от Ройтерс.

Самолетът в Ростов може да е попаднал във въздушна яма (ВИДЕО)

В Ростов на Дон пристигнаха 14 представители на "ФлайДубай", чиято централа се намира Обединените арабски емирства. "Компанията координира действията с руските власти за изясняване на причините за катастрофата", съобщи неин представител, цитиран от ТАСС.

Вероятна пилотска грешка разбила самолета в Ростов? (ВИДЕО)

Самолетът на дубайската авиокомпания "Флай Дубай" се разби вчера в Ростов на Дон при опит за кацане и лоши метеорологични условия. Загинаха всички 62 души, намирали се в самолета.

По уточнена информация, въз основа на данните от паспортите на пътниците, на борда е имало 46 руски граждани и 16 граждани на други държави, включително седем украинци, по двама граждани на Испания и Индия, по един гражданин на Кипър, Узбекистан, Киргизстан, Колумбия и Сейшелските острови. Първият пилот е бил кипърски гражданин, роден 1978 г.

"ФлайДубай" е нискобюджетна компания, създадена през 2008 г. от правителството на Дубай, едно от седемте емирства в ОАЕ. Първият й полет е извършен през 2009 г. Тя разполага със сравнително нови самолети от типа, който катастрофира - Боинг 737-800 и обслужва по над 1400 полета на седмица. Нейни самолети досега не са катастрофирали и не са имали сериозни проблеми със сигурността.

Източник: БТА