Причина за катастрофата на дубайския самолет, разбил се при кацане в Ростов на Дон, може да е била въздушна яма, в която попаднала машината. Това каза по телевизия НТВ губернаторът на Ростовска област Василий Голубев, предаде ТАСС.

По думите му в момента на падането на боинга поривите на вятъра са били около 20 м/сек, била е обявена повишена опасност.

Губернаторът подчерта, че при такива метеорологични условия решението за кацане се взима от командира на екипажа. Голубев каза също, че лошото време продължава да е основната версия за причината за катастрофата.

Самолетът в Ростов може да е попаднал във въздушна яма (ВИДЕО)
netinfo

Самолетът в Ростов може да е попаднал във въздушна яма (ВИДЕО)
netinfo

Пилотите на дубайския "Боинг" били предупредени за лошото време (ВИДЕО)

В Дубай изпълнителният директор на авиокомпанията "Флай Дубай" Гейт ал Гейт заяви на пресконференция, че няма основания да се смята, че злополуката е резултат от терористичен акт. Предварителният доклад за причините ще бъде готов след месец, добави той.

Пилотите на разбилия се самолет са били добре подготвени и са имали достатъчно голям опит, каза Ал Гейт. Командирът е имал 5700 летателни часа, а вторият пилот - 5669. Самолетът последно е минал проверка на 21 януари 2016 г.

Вероятна пилотска грешка разбила самолета в Ростов? (ВИДЕО)

На мястото на катастрофата е намерена и втората черна кутия на самолета, съобщиха от оперативния щаб на министерството на извънредните ситуации, предаде ТАСС.

Самолетът в Ростов може да е попаднал във въздушна яма (ВИДЕО)
netinfo

Самолетът на дубайската авиокомпания "Флай Дубай" се разби днес в Ростов на Дон при опит за кацане и лоши метеорологични условия. Загинаха всички 62 души, намирали се в самолета.

По уточнена информация, въз основа на данните от паспортите на пътниците, на борда е имало 46 руски граждани и 16 граждани на други държави, включително седем украинци, по двама граждани на Испания и Индия, по един гражданин на Кипър, Узбекистан, Киргизстан, Колумбия и Сейшелските острови. Първият пилот е бил кипърски гражданин, роден 1978 г.

Източник: БТА