49-годишен мъж от Добрич е задържан за отправяне на заплахи в добричко училище. Той влязъл в учителската стая на Хуманитарна гимназия, където учи дъщеря му, с хладно оръжие и заплашил учителка, съобщават от полицията. Сигнал за случая е подаден на 16 март сутринта на тел. 112.

От ръководството на Хуманитарната гимназия обясняват, че на 16 март сутринта родител на ученичка влязъл в учителската стая за среща с учителка. Впоследствие той започнал да отправя заплахи към нея и извадил сгъваем нож, който забил в масата. Колегите на жената прибрали ножа и с помощта на охраната извели мъжа извън сградата на училището. Конфликтът между бащата и учителката е от битов характер и няма нищо общо с Хуманитарна гимназия като институция.

Да съдят нападателите на учители за хулиганство, предлага Кунева

Изпратени на място полицаи заловили мъжа извън сградата на училището. Мотивите за действията му се изясняват. Иззето е разрешителното му за притежаване на оръжие и самото ловно оръжие. На нападателя е забранен достъпът до двора и сградата на училището.

Родители набиха ученички в София

Животът и здравето на учениците не са били застрашени по време на инцидента и учебният процес е протекъл нормално.

Баща удари със стол дете в плевенско училище

"Вярваме, че сме направили всичко възможно за гарантиране безопасността на учениците и служителите и че заедно с родителската общност можем да гарантираме сигурността им и най-добрата подкрепяща среда", се посочва още в становището на училището.

Източник на видеото: Novanews.bg