Баща удари със стол дете в плевенско училище
Баща удари със стол дете в плевенско училище / sxc.hu

Родител нападна ученици в Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" в Плевен.

Инцидентът е станал малко след 17:00 часа на 15 февруари. Всичко започнало с размяна на реплики и удари между ученици от седми и девети клас, разказа за Дарик директорът на училището Жечка Димитрова.

По-малкият ученик се оплакал по телефона на баща си за случилото се. Мъжът успял да влезе в сградата на учебното заведение през аварийнния вход. Разяреният родител нахлул в стаята и ударил със стол ученика. Друго дете, което станало свидетел на спречкването, също отнесло удар от ядосания баща, който не бил разбрал кое от двете момчета е виновно.

Директорът на школото уточни, че е била повикана охраната, която e разтървала децата и е направила необходимото родителят да напусне сградата на училището.

Тази сутрин при нея са били родителите на децата, участвали в инцидента и са написали докладни записки.

"Обадихме се в Детска педагогическа стая, повикахме и полицаи, защото аз мога да накажа моите ученици, но родителите им - не", каза Жечка Димитрова. Тя допълни още, че за случая са уведомени Агенцията по социално подпомагане, Инспекторатът по образованието и Министерството на културата.

Милен Антов - бащата, ударил учениците, е информирал полицаите по телефона, че е извън Плевен и ще се върне в края на седмицата, така че в понеделник ще продължи работата по случая.

От Прокуратурата в Плевен информираха, че срещу Антов е образувано бързо производство.

Други новини от Плевен