Откриха ДНК на Салах Абдеслам в апартамент в Брюксел
Откриха ДНК на Салах Абдеслам в апартамент в Брюксел / БГНЕС

Главният заподозрян за ислямистките нападения през ноември в Париж Салах Абдеслам вероятно се е измъкнал във вторник при полицейската операция в Брюксел, съобщи белгийската държавна телевизия Ер Те Бе Еф, цитирана от Ройтерс.

Салах Абдеслам: От купонджийския живот до радикалния ислям

"По наша информация е повече от вероятно той да е един от двамата, успели да избягат при престрелката", съобщи Ер Те Бе Еф на своя уебсайт. При полицейската операция въоръжен ислямист бе застрелян от полицай снайперист.

Екстремист е убит, 4-ма полицаи са ранени при зрелищна операция в Брюксел

Следи от ДНК на Салах Абдеслам са били открити в апартамента, който бе претърсен от белгийската полиция при операцията във вторник, предаде Ройтерс, като се позова на френски медии.

Информацията бе съобщена на уебсайта на сп. "Обс" и по новинарския канал Бе Еф Ем.

Министерството на вътрешните работи съобщи, че няма информация по темата. Ройтерс не можа да се свърже със службата на френския главен прокурор за коментар, нито с тази на белгийския.

Един френски и трима белгийски полицаи бяха ранени, а един въоръжен екстремист бе убит при съвместна антитерористична операция на белгийската и френската полиция в брюкселския квартал Форе във вторник. Операцията бе извършена в рамките на разследването на парижките атентати (от 13 ноември 2015 г.).

Източник: БТА