Изненадата на премиера Бойко Борисов от декларацията на ГЕРБ е слаб театър. Това заяви за "Здравей, България" по Нова телевизия депутатът от ДСБ генерал Атанас Атанасов.

ГЕРБ поиска оттеглянето на всички хора във властта, посочени от ДСБ

Вчера ГЕРБ поиска всички хора във властта, които са посочени от ДСБ и лидера й Радан Кънев, да бъдат оттеглени. Под „ударите" попаднаха и двамата реформаторски министри - Петър Москов на здравеопазването и Николай Ненчев на отбраната. От управляващата партията настояха премиерът Бойко Борисов да се яви в парламента и да коментира докога щяло да продължава това.

"Много съм ядосан от цялата тази работа и от евтините филми на моя приятел Бойко Борисов. Това е една имитация, много слаб театър. Риторично ще попитам как може хора като Караянчева и Ненков, които лични от Борисов са посочени да бъдат в листите, сега му се зъбят, а той в Брюксел се прави на изненадан. Това е несериозно. Става въпрос за постановка", категоричен е Атанасов.

Москов готов да хвърли оставка, стига да му я поискат

"Нека Борисов дойде в парламента и да го питам защо остави всички хора на сарайско-библиотекарската групировка на възлови позиции в службите за сигурност. Основната причина да подам оставка като председател на Вътрешната комисия е, че Борисов влезе в ортаклък с Доган да останат хората, назначени по времето на Орешарски", изтъкна той, като уточни, че става въпрос за служители на ДАТО, ДАНС.

Борисов: Докато капитанът е в Брюксел - бунт на кораба

След серия от скандали в края на миналата година партията на Радан Кънев мина в опозиция, но не напусна Реформаторския блок. Самият Бойко Борисов изрази подкрепата си за двамата атакувани министри.

Източник: Novanews.bg