Караянчева: Нахалството на Радан Кънев е стигнало предела си
Караянчева: Нахалството на Радан Кънев е стигнало предела си / снимка: БГНЕС, архив

Парламентарната група на ГЕРБ отказва да носи повече отговорност за действията на ДСБ. Нахалството на Радан Кънев, който хем е във властта, хем я критикува, е достигнало предела си.

Това заяви пред „Фокус" Цвета Караянчева, зам.- председател на ПГ на ГЕРБ.

„Г-н Борисов трябва да се освободи от ръководните постове в държавата от хората, назначени от Радан Кънев. Тези хора са назначени по високите етажи на властта, те не са обикновени работници и всички те се възползват от облагите на властта. Като коалиция, като управление ние носим отговорността за това управление и за действията на коалиционните си партньори", подчерта Караянчева. Според нея всичко това вече е стигнало своя предел.

ГЕРБ поиска оттеглянето на всички хора във властта, посочени от ДСБ

„Ние сме 84 народни представители и винаги подкрепяме министрите и политиките на това управление, независимо кой министър от коя политическа квота е. Ние не оспорваме професионалните качества на хората, които са назначени, но те са на високите етажи на властта, а тяхната партия е в опозиция, а след като това е така, те трябва да напуснат политическите си постове, ако са достойни и са мъже на честта. За съжаление, не виждам такива", посочи Цвета Караянчева.

Борисов: Докато капитанът е в Брюксел - бунт на кораба

Тя каза още, че партия ГЕРБ трупа негативи на базата на действията на една малка група хора, начело с Радан Кънев, които заявяват че искат избори, а в крайна сметка нямат 8% обществена подкрепа.

Ако реши, ГЕРБ може да направи избори, но едно тримесечно безвремие няма да е добро за държавата, категорична бе Караянчева.