Положението на опозиция в управлението не е нормално, изтъкна Кунева
Положението на опозиция в управлението не е нормално, изтъкна Кунева / БГНЕС, архив

Лидерът на Парламентарната група на Реформаторския блок се нарича Найден Зеленогорски. Ако някой в групата на РБ, не се е определил, е крайно време да го направи. Няма как хора, които не подкрепят кабинета, да представляват Блока. Това заяви вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева пред bTV.

Борисов: Никога не съм делил хората кой от коя партия е в управлението

Ядосана съм, когато Реформаторският блок, който има толкова свестни хора и има толкова голям потенциал да разшири дясно-центъра, да бъде определян с медицински квалификации, заяви Кунева. Политиката е за пораснали хора. Обидно е за РБ да се говори с такива термини, посочи вицепремиерът.

ГЕРБ поиска оттеглянето на всички хора във властта, посочени от ДСБ

Тя беше категорична, че положението на опозиция в управлението, както е с ДСБ, не е нормално. Оставката има значение, когато е морален акт, а по причина, че те от никъде не са напуснали, не могат да говорят, че правят моралния акт да са в опозиция. Това е олекване, коментира тя. Как може да си в опозиция и да имаш областни управители и председатели на агенции - такъв свят няма, каза тя.

Зеленогорски: Даваме положителна оценка на всичките си министри

По думите й няма нищо странно някой да реши да е в опозиция, но не може да бъде и двете. Да казваш, че подкрепяш, когато нещата вървят, но да си в опозиция, когато не върви, не е отговорно. Виждате какво става в съседните държави, в света, в момента управлението е много трудно и е огромна отговорност, заяви още Кунева.