В Москва се обидиха от предизборен клип на Тръмп (ВИДЕО)
В Москва се обидиха от предизборен клип на Тръмп (ВИДЕО) / Guliver/Getty Images

Кремъл разкритикува предизборен клип на Доналд Тръмп, в който се появява президентът Владимир Путин, заявявайки, че той демонизира образа на Русия, съобщи Ройтерс.

"Видях клипа. Не съм сигурен дали Владимир Путин го е видял. Но нашето отношение е негативно", заяви пред журналисти кремълският говорител Дмитрий Песков.

Защо Путин харесва Тръмп?

"Обществена тайна е, че демонизирането на Русия и на всичко, свързано с Русия, е задължителен атрибут на предизборната кампания в Америка. Ние винаги сме съжалявали искрено за това и бихме искали изборният процес в САЩ да не протича с подобни отпратки към нашата страна".

Доналд Тръмп: Мога да се разбера много добре с Путин

Агенция ТАСС обяснява, че предизборният клип на Тръмп е насочен срещу главната му конкурентка от Демократическата партия Хилари Клинтън. Но основните опоненти, с които ще се наложи на новия президент на САЩ да си има работа, са изобразени като безименен терорист, насочващ пистолет срещу зрителите, и президента на Русия Путин.

Is this what we want for a President?

A video posted by Donald J. Trump (@realdonaldtrump) on Mar 16, 2016 at 9:15am PDT

Според Ройтерс целта на видеото е да хвърли съмнение върху способността на Хилари Клинтън да се справи с Путин и противници на САЩ като цяло. То показва как руският лидер с лекота поваля на тепиха противник в състезание по джудо и маскиран джихадист с насочено оръжие към камерата.

10 от най-интересните идеи и убеждения на Доналд Тръмп

"Когато стане дума да се изправим пред най-твърдите си опоненти, демократите имат перфектен отговор", гласи текст в клипа, след което се появява запис с Клинтън, лаеща като куче на предизборна проява миналия месец, докато се присмива на републиканците, преди да бъде показан отново Путин, който се смее, а във видеото се появява текст: "Не бива да се оставяме да бъдем повалени по този начин".

Източник: БТА