В света съществуват много пещери, които ще ви изненадат с красотата си. Те приличат често на декор от филм. Някои от тях дори са природни феномени.

Вижте най-красивите пещери в света

Пещерите Шкоцян

Пещерите Шкоцян се намират в Словения и представляват голям каньон скрит дълбоко под земята. Тази забележителна формация се счита за природен феномен от световно значение.

Пещерата в Алгарве
Тази зашеметяващо красива пещера се намира близо до Лагос, Алгарве, Португалия и до нея се стига само по вода.

Вижте „Очите на Господ"

Пещерата Son Doong

Пещерата Son Doong е най-голямата известна пещера в света. Тя се намира в залива Ха Лонг във Виетнам. Двете зали, които формират тази невероятна пещера, са украсени с хиляди грандиозни сталактити и сталагмити. Пещерата е била открита от французи през 1901 г.

На Луната откриха повече от 200 пещери за бъдещи астронавти

Пещерата Прая Након

Пещерата Прая Након се намира в Националния парк Као Сам Рой Йот на 300 км южно от Банкок. Основната атракция на мястото е красив павилион, локализиран навътре в нея, построен през 1890 г. от крал Чулалонгкорн. Пещерата всъщност представлява две дупки, чийто покрив е паднал и те биват огрени от слънчевата светлина по много нежен и интересен начин.

Мраморните пещери в Патагония

Мраморните пещери в Патагония, Чили, представляват 6000 годишна скулптура, изсечена от вълните на езеро Хенерал Карера, което се простира между чилийско-аржентинската граница. Сложните пещери са част от мраморен полуостров, а мястото е известно още като "Мраморната катедрала". През хилядолетията водата не само е изваяла страхотни симетрии, но в зависимост от сезона и нивото каменният лабиринт променя цвета си, което прави пещерата изумително красива.