Клинтън и Тръмп извоюваха убедителни победи
Клинтън и Тръмп извоюваха убедителни победи / БГНЕС

Доналд Тръмп спечели във вторник първичните избори на Републиканската партия в три щата - Флорида, Северна Каролина и Илинойс, но загуби битката в Охайо, която бе спечелена от губернатора на щата Джон Кейсик, предаде Асошиейтед прес.

Хилари Клинтън спечели вота на Демократическата партия в най-малко четири щата - Флорида, Северна Каролина, Охайо и Илинойс, нанасяйки тежък удар на съперника си, сенатора от Върмонт Бърни Сандърс.

Тръмп и Клинтън - големите победители на "Супер вторник" с по 6 щата засега

Клинтън и Тръмп извоюваха убедителни победи
netinfo
"Още един супервторник за нашата кампания. Приближаваме се към това да получим номинацията на Демократическата партия и да спечелим тези избори през ноември", каза Клинтън пред ликуващите си симпатизанти.

Клинтън и Тръмп извоюваха убедителни победи
netinfo
Сенаторът от Флорида Марко Рубио обяви, че се оттегля от надпреварата в първичните избори за излъчване на кандидат за президент от Републиканската партия, след като бе победен в собствения си щат от Тръмп.

Така Кейсик остава единственият кандидат, подкрепян от традиционното ядро в Републиканската партия.

Защо Путин харесва Тръмп?

Тръмп започна деня с победа, като спечели почти 73 на сто от гласовете на партийните събрания на Северните Мариански острови.

Росен Плевнелиев в предизборен клип на Хилари Клинтън (ВИДЕО)

Демократката Хилари Клинтън и републиканецът Доналд Тръмп спечелиха първичните избори в щата Мисури с малка преднина пред Бърни Сандърс и Тед Круз, предаде ДПА, като се позова на американски медии.

При преброени 100 процента от бюлетините Клинтън получава в Мисури 49,61 процента срещу 49,37 за Сандърс, изпреварвайки го само с 1531 гласа.

Тръмп е подкрепен от 40,83 процента от гласувалите и изпреварва с 1726 гласа Круз, който е получил 40,65 процента.

Тъй като разликата е много малка, победените имат правото да поискат повторно преброяване.

Източник: БТА