Светът осъди терористичната атака в Анкара
Светът осъди терористичната атака в Анкара / БГНЕС, архив

Световни лидери и организации осъдиха кървавия атентат в турската столица и изразиха съболезнованията си към близките на загиналите и турския народ. 34 души загинаха, а 125 човека са ранени при кървавия атентат с кола бомба в центъра на Анкара.

Руският президент Владимир Путин решително осъди атентата в Анкара и изрази съболезнования на турския народ за големия брой жертви, предаде ТАСС, като цитира президентския прессекретар Дмитрий Песков.

"Владимир Путин най-решително осъжда безчовечния терористичен акт в Анкара. Президентът скърби за многото човешки жертви заедно с целия турски народ, който бе подложен на поредно нападение на терористи. Владимир Путин изказва дълбоки съболезнования на всички, които са загубили роднини и близки и пожелава бързо оздравяване на ранените", добави говорителят на Кремъл.

Кола бомба избухна в Анкара, има убити и ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)

Френският президент Франсоа Оланд изрази дълбока солидарност с турсия народ след ужасяващия атентат в центъра на Анкара тази вечер, взел голям брой жертви, предаде Франс прес. "Франция е редом с Турция и ще продължи заедно с нея борбата срещу тероризма, който удря навсякъде и на който трябва да се противодейства с най-голяма енергия", гласи декларация на френския президент.

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че е потресен от атентатите в Анкара и в Кот д'Ивоар, предаде Асошиейтед прес. Премиерът написа в Туитър късно тази вечер, че мислите му са с хората, пострадали от атентатите.

Източник: БТА, БГНЕС