Лидерът на Атака Волен Сидеров заяви, че никога не се е смятал за безгрешен и допусна, че вероятно и в НАТФИЗ е сбъркал. Тези признания Сидеров направи в предаването „Комбина" по Нова телевизия.

„Да, не се действа по този начин. Но аз съм такъв, аз съм експанзивен човек, който иска да оправи нещата веднага", заяви още Сидеров.

Запитан дали иска да се извини, Сидеров каза, че в случая е имало есправедливост. А агресията му вероятно е била предизвикана.

„Когато покажеш само част от събитието, може да направиш един човек черен, сив или бял", коментира лидерът на „Атака". „Не мога да кажа, че съм основният човек, който го е предизвикал", допълни той.

Сидеров се призна за виновен по три обвинения срещу него

Тази седмица лидерът на "Атака" призна вината си за нахлуване в НАТФИЗ, станало в навечерието на местните избори през октомври миналата година, което предизвика серия от протести на студенти от академията.

Часове преди деня за размисъл преди местните избори миналата година Сидеров нахлу в НАТФИЗ и влезе в пререкания с преподаватели и студенти. Тогава той дори блъсна момиче, което искало да заснеме случващото се с телефона си. На 23 октомври Сидеров придружен от депутата от Атака Десислав Чоколов.

В изборната нощ лидерът на Атака Волен Сидеров влезе в НАТФИЗ, за да търси човек, за когото твърдеше, че го е ударил. Набеди и друг човек, че му е посегнал, но той категорично отрече. След като ректорът на академията проф. Любомир Халачев не можа да изгони натрапниците във ВУЗ-а, бе извикана полиция и Сидеров бе изведен принудително от там.

Сидеров остава на свобода срещу 6000 лв.

Заради случилото се в НАТФИЗ Сидеров и Чуколов бяха задържани и прекараха няколко часа в ареста на 17 ноември. В ранните часове на 18 ноември съдът реши, че задържането им е незаконно и ги пусна под гаранция от 6000 лева.

Източник: Novanews.bg