Лидер на Ислямска държава: Пазите се от детонаторите с бамбукови щитове
Лидер на Ислямска държава: Пазите се от детонаторите с бамбукови щитове / ThinkStock/Getty Images

"Ислямска държава" в Либия е по-силна от всякога, заявява в интервю, разпространено в интернет, представител на групировката, който се представя като новият й лидер, предаде Ройтерс.

"Ислямска държава" подготвя пилоти камикадзе в Либия

Абдул Кадер ал Наджди, представен като "емирът, натоварен с администрирането на либийските провинции", заявява, че се моли Либия да стане "авангардът на халифата" и предупреждава съседните страни, че няма да успеят да се защитят.

Френски специални части с тайна операция срещу Ислямска държава в Либия

"Вие се пазите от детонаторите с бамбукови щитове, а от наводнението - с пояс от дърво", казва той в изданието на ИД "Ал Наба". По думите му "Ислямската държава" в Либия е "все още млада", но напредва в налагането на религиозните закони в териториите под неин контрол.

Ислямска държава започва да прониква във вътрешността на Либия

"Либийските провинции станаха дестинация за муджахидините и убежище за потиснатите", казва той. "Броят на имигрантите от всички краища се множи въпреки упоритите опити на Запада за предотврати имиграцията", продължава "емирът", според когото "либийските провинции са в постоянна комуникация с централната власт в Ирак и Сирия".

Източник: БТА