Детегледачката, умъртвила жестоко дете в Москва, е обвинена в убийство
Детегледачката, умъртвила жестоко дете в Москва, е обвинена в убийство / БГНЕС, архив

Към детегледачката, която умъртви жестоко дете в Москва, е предявено днес официално обвинение в убийство. Това съобщи говорителят на Следствения комитет на Руската федерация Владимир Маркин, цитиран от световните агенции.

По думите му следствието полага "изчерпателни мерки за изучаване на личността на обвиняемата", за да установи мотивите за нейното деяние.

Арестуваха жена в Москва, държаща отрязана детска глава в ръце

В понеделник московската полиция арестува 38-годишната гражданка на Узбекистан Гюлчехра Бобокулова, след като тя била видяна да размахва отрязана глава на детенце край метростанция в северозападен квартал на Москва. Според свидетели жената крещяла по време на ареста "Аллах е велик!".

Бобокулова е била диагностицирана с шизофрения през 2003 г. Някои официални лица твърдяха, че действията й са акт на тероризъм, но Маркин подчерта, че мотивите на убийцата се уточняват.

Бавачката, обезглавила дете: Отмъстих на Путин за жертвите в Сирия

На 29 февруари сутринта, след погасяване на пожар в апартамент на московската улица "Народно опълчение" е било открито обезглавено тяло на 4-годишно момиченце. Разследването е установило, че детегледачката е изчакала да остане насаме с детето, убила го, подпалила жилището и излязла.

През последните дни жители на Москва полагат цветя и детски играчки пред метростанцията "Октябърское поле", където бе задържана узбекистанката
Ако бъде призната за виновна, Гюлчехра Бобокулова ще получи присъда до 20 години затвор. През 1999 г. в Русия бе премахнато смъртното наказание.

Източник: БТА