Арестуваха жена в Москва, държаща отрязана детска глава в ръце
Арестуваха жена в Москва, държаща отрязана детска глава в ръце / БГНЕС, архив

Руските правоохранителни органи задържаха край московската метростанция "Октябърское поле" жена с глава на убито малко дете, която, по някои информации, викала "Аллах е велик" и заплашвала да се самовзриви, предадоха ТАСС и руският сайт "Нюзру".

Заради операцията по задържането на жената районът около станцията бил отцепен от полицията. Телевизионният канал "Лайфнюз" излъчи видеозапис, на който се вижда как жената, облечена цялата в черно, размахва най-вероятно глава на дете около входа на станцията. По-късно ТАСС съобщи, че неин източник в правоохранителните органи е потвърдил,че жената наистина е държала отсечена глава на дете. У нея не било намерено взривно устройство.

Отрязана глава бе намерена край надписа "Холивуд"

По-рано тази сутрин стана известно, че в изгоряло московско жилище недалече от същата метростанция е бил намерен труп на 3-4-годишно дете с отрязана глава. Според агенция Интерфакс за убийството е заподозряна детегледачката. Говорителката на Главното следствено управление (ГСУ) на Москва Юлия Иванова съобщи, че тя е арестувана.

За жестокото убийство е образувано наказателно дело. По предварителни данни заподозряната детегледачка е гражданка на една от бившите съветски републики от Средна Азия и е родена през 1977 г. Сайтът на вестник "Московский комсомолец" уточнява, че тя се казва Гюлчехра Бобокулова и е от Самаркандска област в Узбекистан.

Китайска студентка обезглавена в колеж в САЩ

Според предварителни данни от следствието, цитирани от "Нюзру", след като изчакала родителите с по-голямото дете да напуснат жилището, детегледачката по неустановени причини убила повереното й малко дете, подпалила жилището и се скрила.

"Отчитайки явно неадекватното поведение на задържаната, следователите незабавно са й назначили съдебно-психиатрична експертиза с цел установяване дали тя е способна да разбира значението на своите действия и постъпки", съобщи говорителката на ГСУ, цитира от ТАСС.

Източник: БТА