Нормална държава е името на новата партия на Кадиев
Нормална държава е името на новата партия на Кадиев / netinfo
"Нормална държава" е името на новата партия на Кадиев
84374
"Нормална държава" е името на новата партия на Кадиев
"Нормална държава" е името на новата партия на Кадиев
  • "Нормална държава" е името на новата партия на Кадиев
  • "Нормална държава" е името на новата партия на Кадиев

„Нормална държава" - така ще се казва новият политически проект на бившия депутат от БСП, сега независим - Георги Кадиев. Пред медиите той обяви, че новата партия ще е прогресивна и проевропейска.

Кадиев прогнозира предсрочни парламентарни избори, преди президентските, като точният момент зависи от нервите на премиера. Според Кадиев ако на Терминал 2 има повече пристигащи българи от заминаващите, това ще е показател, че проектът му е успешен.

Как ще гласуват хората, ако изборите бяха днес

Проучване на Галъп интернешънъл от последните дни показва, че 71% от българите смятат, че България не е нормална държава. Затова Кадиев е решил партията, която създава, да работи именно за това: „Трябва да се смени всичко. Кръпките не работят, реформите една след друга се провалят, историческите компромиси по-скоро убиват държавата, отколкото й помагат. Поради тази причина решихме да стартираме нов политически проект. Избрахме да назовем този политически проект с името, което олицетворява това, което всъщност най-много ни липсва - „Нормална държава".

Георги Кадиев обявява новата си партия

Новата партия ще работи за възстановяване ролята на държавата в икономиката, изграждане на средна класа и връщане на българите в страната. Георги Кадиев e убеден, че ще има предсрочни избори преди вота за държавен глава . Попитан кога очаква тези избори, той отговори: „Всеки момент. Зависи от нервите на Борисов, а неговите нерви зависят от това дали хората ще продължат да търпят състоянието, което е в момента - постоянни корупционни скандали. Виждате какво стана с двата лота на магистрала „Хемус", какво стана с доклада за КТБ, виждате какво става с намесата на турското посолство във вътрешните работи на България. Можете да искате добри отношения с всички съседски държави, но не можете да позволявате на никой да оказва натиск върху български политици".

Кадиев каза, че партията му ще се яви самостоятелно на изборите, както и че изключва всякакво сътрудничество с формацията на Лютви Местан: „За мен делото на Лютви Местан - да се скрие в чуждо посолство, беше унижение за българската държава и аз не бих искал да работя заедно с такъв политик".

Днес разделението вече не е леви срещу десни, а честни срещу нечестни и корумпирани срещу некорумпирани, посочи още Георги Кадиев при представянето на новия си политически проект.