Уитни Хюстън е родена през 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Бляскавата и кариера на певица и актриса приключва неочаквано и трагично през 2012 година. Тя е намерена мъртва във ваната на хотелската и стая в Бевърли Хилс в навечерието на наградите „Грами".

Смъртта на Хюстън потресе музикалния свят и милионите и почитатели. Тя покори света със забележителната сила на гласа си и редица силни хитове. Най популарната от всичките и песни остава I Will Always Love You , с която Уитни си запази място на музикалните върхове.

Скандалният живот на Уитни Хюстън  падане от върховете
netinfo

Уитни Хюстън е починала от удавяне след употреба на кокаин

Но животът и не е като сладка и романтична песен. Бляскавият и възход бе последван от постепенно затъване в блатото на алкохола, наркотиците и семейните скандали. Според роднините и проблемите и започват след брака и с рап певеца Боби Браун през 1992 година.
Докато през 90-те години Уитни продължава да жъне успехи на сцената, нейният съпруг многократно се забърква в скандали, свързани с побой, наркотици и сексуален тормоз. През 1997 г. идва момента, когато той е обвинен в побой над съпругата си и нещата загрубяват.

Уитни Хюстън - дивата, която имаше всичко и изгуби всичко

В края на 90-те кариерата на Уитни тръгва постепенно надолу. Все по-често се появяват публикации и снимки, на които тя е видимо неадекватна, под влияние на алкохола и наркотиците. Домашните и проблеми продължават. Обвиняват я, че не се грижи за детето си.

През 2000 година Хюстън е арестувана в Хавай за притежание на наркотици, а баща и я дава на съд. Тя изглежда видимо затормозена и отслабва много. През 2004 г. тя се блъска с колата си в автобус, като според очевидци, тя е била в неадекватно състояние.

Скандалният живот на Уитни Хюстън  падане от върховете
netinfo
Освен тези проблеми Уитни често е била обвинявана в извънбрачни сексуални отношения с дългогодишната и приятелка Робин Кроуфорд. И двете винаги са отричали подобна връзка. Това не пречи съпругът и да заяви по неин адрес " Тя е дрогирана лесбийка".

В крайна сметка бракът и приключва с развод през 2007 година. И двамата се обвиняват взаимно за семейния провал. Роднините им ги обвиняват, че са провалили детството на единствената си дъщеря. След развода Уитни често посещава клиника за алкохолна и наркотична зависимост.

След развода кариерата и изглежда тотално съсипана. Тя е в плен на алкохола и кокаина, спестяванията и са се изпарили и тя е пред финансов фалит. Под наркоза тя получавала халюцинации и чупела мебели. За ужас на близките си изчезвала за няколко дни.
С помощта на роднини тя успява частично да се възстанови от кризата, като продължава да посещава клиники за лечение на зависимостите и. За сметка на това все по-често посяга към успокоителните лекарства.

Коварната дрога на аплодисментите

Въпреки всички тези проблеми и тъжния и край, тя ще остане в сърцата на скърбящите и фенове като абсолютната кралица на поп сцената. Уитни Хюстън е най-награждаваната певица в историята на звукозаписната индустрия.