Областният управител призова ОС- Кюстендил да се съобрази с решението на съда за Чифте баня
Областният управител призова ОС- Кюстендил да се съобрази с решението на съда за Чифте баня / Областна администрация- Кюстендил

Областният управител Виктор Янев приема мотивите на съдия Галина Стойчева от Административен съд- Кюстендил да отмени решението на Общински съвет- Кюстендил за продажбата на Чифте баня. Янев определи като пропуск факта, че областният управител не е върнал това решение за преразглеждане от съветниците в Кюстендил.
"Надявам се, че община Кюстендил ще вземе предвид мотивите, които според мен са правилни на съдия Стойчева. По- добре е, да се преразгледа решението и да не се спира инвестиционната програма на община Кюстендил, Чифте баня да бъде отдадена чрез Закона за концесиите. Такъв имот в центъра на града, в това си състояние, в момента се нуждае от много средства, за да може да функционира и да е адекватен по отношение на съвременните изисквания за балнеология и туризъм", заяви пред Дарик Виктор Янев.
Областният управител уточни, че върнатите решения на ОС Кюстендил, Дупница и Сапарева баня, където управляват кметове на ГЕРБ или избрани с подкрепата на ГЕРБ, са в процентно отношение са повече от тези на Кочериново и Бобошево, например.
"Всички решения на Общинските съвети са гледани за тяхната законосъобразност. Това, че не сме взели предвид мотивите на Административния съд по отношение на Чифте баня, мога да кажа, че е пропуск от наша страна, но не е тенденциозно или съзнателно отношение", заключи Виктор Янев.