Марин Льо Пен смята да влезе в битката за президент на Франция
Марин Льо Пен смята да влезе в битката за президент на Франция / БГНЕС

Лидерът на френския „Национален фронт" Марин льо Пен смята официално да издигне кандидатурата си на президентските избори през 2017 г. във Франция.

Тя сподели намеренията си в ефира на тв канала Те Еф 1, като фактически постави началото на своята предизборна кампания.

Марин льо Пен вбеси родителите на обезглавения Джеймс Фоули със снимка на трупа му

"Френската политическа система се нуждае от истина и смелост, от хора, които вярват в убежденията си. Аз съм кандидат на истината и не смятам да обяснявам, че всичко може да се промени, без всъщност нищо да променям", каза Льо Пен.

По отношение на своята политическа програма тя заяви, че ще се опира на идеите на патриотизма и евроскептицизма. В случай на победа, тя обещава отношението на Франция в ЕС в политическата и икономическата сфера да бъде преосмислено.

Оправдаха Марин льо Пен по дело за подбуждане към омраза

В същото време тя заяви, че няма да става дума за импулсивни едностранни действия. "Ще започна преговори с Евросъюза, така както прави сега Великобритания. Нашата идея е тези преговори да са за суверенитета - икономически, териториален, законодателен и валутен", заяви още тя.

Марин льо Пен заплаши да съди Франция заради мигрантите в Кале

Марин Льо Пен отбеляза, че както и досега се придържа към мнението за необходимостта от излизане на Франция от Шенгенското споразумение и еврозоната. "Искам да излезем от Шенген, за да си върнем границите и да урегулираме миграционната криза", обясни тя.

Източник: БГНЕС